Top 10 leukste beroepen: onze tips!

Top 10 leukste beroepen
Total
0
Shares

Misschien zit je nog op school en twijfel je wat je later wil worden, of heb je een baan waar je een beetje op uitgekeken bent. In beide gevallen kan je wel wat inspiratie gebruiken voor leuke beroepen. Wat een leuke of uitdagende baan is, is natuurlijk heel persoonlijk. Daarom hebben we geprobeerd om een gevarieerde selectie te maken. Zodoende zou er voor iedereen een droombaan tussen moeten zitten. Genoeg gekletst: hierbij ons lijstje met de top 10 leukste beroepen.

10. Kleuterjuf

Na het afronden van je studie ben je misschien niet snel geneigd om zelf voor de klas te gaan staan. Je bent immers wel even klaar met school! Toch kan een baan als juf ontzettend veel voldoening geven. Je bent de hele dag met kinderen bezig en kunt daadwerkelijk impact maken. Hoe mooi is dat? Veel volwassen kunnen zich een goede kleuterjuf nog steeds herinneren. Zelf kun je ook die persoon worden. Voor de klas kun je inhoud en plezier perfect combineren.

9. Modeontwerpster

Is dit niet de stiekeme droom van elke vrouw? Hoewel we niet teveel in stereotypes willen denken, kunnen we niet ontkennen dat veel dames gek zijn op mode. Werken in een kledingzaak is leuk, maar een baan als modeontwerpster is dat natuurlijk ultiem. Het is eenvoudig om hier echt succesvol in te worden, maar daar moet je je niet door laten weerhouden. Nederland kent goede opleidingen op dit gebied, zoals de Amsterdam Fashion Academy. Daarnaast zijn er ook veel succesvolle kleinere ontwerpers te vinden in ons kikkerlandje. Wil je het? Ga er dan voor!

8. Dierenverzorgster

Waarschijnlijk wilde je al dierenverzorgster worden als klein meisje, maar werd je altijd verteld dat dat niet realistisch is. Uiteindelijk ben je toch naar school gegaan voor een ‘echte baan’. Maar waarom? Nederland ken zat dierentuinen, dierenopvangcentra of bedrijven waar met dieren wordt gewerkt. Op al deze plekken zijn gedreven professionals nodig om deze dieren te verzorgen. Jouw meisjesdroom kan dus werkelijkheid worden! Elke dag met dieren werken, wie wil dat nou niet?

7. Brandweervrouw

Leuk al die liefkozende beroepen, maar daar ben jij misschien wel veel te stoer voor. Waarom wordt je geen brandweervrouw? ‘De brandweer is meer iets voor hem en echt een mannenwereld’ hoor je vaak. Daar willen we verandering in brengen. Vandaag de dag kan een vrouw ook prima werkzaam zijn bij de vrijwillige brandweer. Je hoeft er ook niet gelijk je fulltime baan van te maken. Geef het dus eens een kans en zet je in voor de maatschappij. Je kunt letterlijk levens redden, hoe mooi is dat?

6. Interieurstyliste

Veel van ons vinden het inrichten van een ruimte ontzettend leuk. Wist je dat je hier ook je beroep van kon maken? Als interieurstyliste ben je verantwoordelijk voor de inrichting van een ruimte. Dit kan een eenvoudige woonkamer zijn, maar ook een kantoor of winkel bijvoorbeeld. Enerzijds zorg je ervoor dat alles er mooi en stijlvol uitziet. Anderzijds is het natuurlijk ook van belang dat de ruimte goed functioneert. Check je altijd bouwprogramma’s en kun je uren scrollen door een woon blog? Dan is dit misschien het leukste beroep voor jou.

5. Directrice

Misschien is creatief bezig zijn of dieren verzorgen niets voor jou. Wellicht past het runnen van een bedrijf dan veel beter bij je. Als directrice ben je eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van een business, van de financiën tot aan het personeel. Een pittige baan, maar wel één die veel voldoening kan geven. Als je al ervaring in een management functie hebt, kun je soms direct op een directie functie solliciteren. Als je dat niet hebt dan is het ook mogelijk om van onderaf op te klimmen. Hoe mooi zou het zijn als je begint als schoonmaakster, en eindigt als eigenaar?

4. Jongerenwerkster

Als jongerenwerkster is één karaktereigenschap het aller belangrijkste: inlevingsvermogen. Ben jij empatisch en kun je je goed inleven in de belevingswereld van een ander? Dan is dit misschien wel het leukste beroep voor jou. Als jongerenwerkster help je jongeren met problemen. Dit kan uiteenlopen van jonge criminelen tot slachtoffers van geweld. Het mooie aan deze baan is dat je écht een verschil kunt maken. Door jouw toedoen kan iemand weer op het rechte pad komen en bijdragen aan de maatschappij. Wie wil dat nou niet?

3. Event manager

Een saaie kantoorbaan is niks voor jou. Word dan event manager! Als event manager regel je alles omtrent een event. Of dit nou een plaatselijke braderie is, of een grootschalig festival. Je moet wel tegen een beetje chaos kunnen. De laatste uurtjes voor een evenement zijn doorgaans enorm hectisch. Als je juist floreert in dergelijke hectiek kan dit wel eens jouw ideale werk zijn. Stress komt niet voor in jouw woordenboek.

2. Stewardess

In onze top 10 leukste beroepen kon stewardess natuurlijk niet ontbreken. Als stewardess reis je de hele wereld rond en kom je op de meest bijzondere plekken. Vaak kun je hier ook overnachten en wat vrije tijd doorbrengen. Daarnaast zorg je ervoor dat het de reizigers aan niets ontbreekt. Als je een zorgzaam type bent en het mensen graag naar de zin maakt, is dit misschien iets voor jou. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je geen vliegangst hebt…

1. Zelfstandig ondernemer

Al het bovenstaande klonk leuk, maar het idee van vaste werktijden en hiërarchie benauwd je. Dan zit er maar één ding op: voor jezelf beginnen. Als zelfstandig ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor je werkzaamheden en inkomen. Lig je een dag op bed, dan verdien je niks. Werk je hard door, dan kun je een mooie boterham verdienen. Bedenk alleen wel goed wat je wil doen voordat je je huidige baan opzegt. Maak een gedegen businessplan en doe goed vooronderzoek. Uit het niets een bedrijf opbouwen is namelijk lastiger dan vaak wordt aangenomen. Ben je echter overtuigd van je idee? Ga er dan voor!

Wat maakt een beroep leuk?

Hopelijk heeft ons lijstje jou voorzien van de nodige inspiratie. Maar waar is deze lijst eigenlijk op gebaseerd, en wat maakt een beroep leuk? Dit is natuurlijk heel persoonlijk. Toch zijn er een aantal factoren en feitjes op te noemen die voor veel mensen bepalen hoe leuk hun baan is. Houd dit lijstje erbij als je zelf wil bepalen of een beroep je leuk lijkt of niet. Zo voorkom je dat je teveel op één ding gefocust bent en andere elementen uit het oog verliest. 

Factoren die bepalen hoe leuk een beroep is:

  • Type collega’s waarmee je werkt
  • Flexibiliteit van werkomgeving
  • Flexibiliteit van werktijden
  • Afwisseling in werkzaamheden
  • De beloning die voortkomt uit de inspanning die je levert
  • Ruimte voor eigen invulling
  • De hoeveelheid positieve impact op de maatschappij
  • Secundaire arbeidsvoorwaarden

We horen graag of jij je kan vinden in deze top 10 leukste beroepen! Mocht je nog een leuk beroep missen in dit rijtje, laat het ons dan vooral weten. Succes met je carrière. 

Total
0
Shares

Authentieke jaren 60 bank in uw interieur

Een authentieke jaren 60 bank in uw interieur kan een echte blikvanger zijn. Bent u van plan te…

You May Also Like