Tips voor wanneer je gaat scheiden

Total
0
Shares

Het aanvragen scheiding is voor jezelf en alle anderen die daarbij betrokken zijn een enorm heftige gebeurtenis. Lees hier een paar tips waarmee je de emotionele schade kan beperken, en waarmee je er zo snel mogelijk klaar mee bent!

Kies voor jezelf bij het aanvragen scheiding

Wanneer je een scheiding aan gaat vragen heb je daar altijd goede redenen voor. Je zult merken dat anderen deze redenen lang niet altijd even goed begrijpen: misschien snappen ze simpelweg niet wat het probleem is, maar misschien gaan ze je er ook van proberen te overtuigen dat je geen gelijk hebt. Om het verwerken van een scheiding vele malen makkelijker te maken kan het helpen om duidelijk in je achterhoofd te houden wat nou eigenlijk het doel van de scheiding is, en wat het dus alle ellende waard maakt. Laat je daarbij niet te veel door anderen van de kaart brengen, zeker als zij ook op enige manier emotioneel betrokken zijn bij de scheiding. 

Houdt rekening met de mensen om je heen 

Van de andere kant betekent dit ook niet dat je je volledig moet afsluiten voor de input van anderen. Familie en naasten, en in het bijzonder mensen waarvan je zeker weet dat ze aan jouw kant staan, kunnen namelijk hele goede boodschappen hebben op dit gebied. Ook is het van belang om in te zien dat je door het aanvragen van een scheiding veel schade aan kunt richten bij andere: meestal is dit een noodzakelijk kwaad, maar je kunt natuurlijk wel je best doen om de omvang hiervan zoveel mogelijk te beperken. Je wilt immers niet je ex-partner of -familie onnodig kwetsen, zeker niet aangezien je toch veel om ze gegeven hebt.

Ga op zoek naar goede begeleiding, zoals bijvoorbeeld een mediator scheiding

Juist omdat scheiden een emotioneel heftig proces is is het een uitstekend idee om op zoek te gaan naar een neutrale derde partij die je kan helpen bij de praktische zaken in het proces. Een mediator scheiding kan bijvoorbeeld goede hulp bieden bij het verdelen van materiële zaken, maar bijvoorbeeld ook bij het treffen van een omgangsregeling met betrekking tot kinderen (als je deze hebt natuurlijk). Zo voorkom je dat jij of je ex uit emotie dingen gaan doen die eigenlijk helemaal niet handig zijn en die achteraf vooral voor heel veel negativiteit hebben gezorgd. Veel succes en sterkte bij het verwerken van de scheiding! 

Total
0
Shares
Vrouwen in de menopauze

Ontdek wat er gebeurd in je lijf met een menopauze test

De menopauze is de natuurlijke overgang die elke vrouw doorloopt op een bepaald moment in haar leven. Het…

You May Also Like