Ontdek wat er gebeurd in je lijf met een menopauze test

Vrouwen in de menopauze
Total
0
Shares

De menopauze is de natuurlijke overgang die elke vrouw doorloopt op een bepaald moment in haar leven. Het betekent het einde van de menstruatiecyclus en de vruchtbare jaren. De gemiddelde leeftijd waarop vrouwen de menopauze hebben is 51 jaar, maar het kan variëren van 45 tot 55 jaar. Veel eerder of later komt zelden voor. Val je onder die leeftijd en heb je last van onderstaande symptomen? Dan is de kans groot dat je in de menopauze zit.

Symptomen van de menopauze

Tijdens de menopauze kunnen vrouwen last hebben van verschillende kwalen doordat je hormonen tijdelijk uit balans zijn. Denk onder andere aan:

  • Opvliegers
  • Nachtelijk zweten
  • Stemmingswisselingen
  • Vermoeidheid
  • Slaapproblemen
  • Verlies van libido
  • Vaginale droogheid

Sommige vrouwen ervaren deze symptomen vrij mild, terwijl anderen juist veel last ervaren. Dit kan van individu tot individu verschillen.

Behandeling van menopauze symptomen

Er zijn verschillende behandelopties beschikbaar voor vrouwen die klachten van de menopauze ervaren. Hormonale therapie (HT) is een van de meest voorgeschreven behandelingen en is bedoeld om de symptomen van menopauze te verminderen door het niveau van oestrogeen in het lichaam op peil te houden.

Niet-hormonale behandelingen zijn ook beschikbaar, waaronder lifestyle veranderingen, zoals regelmatig sporten en gezonde voeding. Ook worden er alternatieve behandelmethoden aangeboden zoals acupunctuur en kruidengeneeskunde. Hiervan is de werking echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Krijg inzicht met een menopauze test

Voordat je aan een behandeling begint is het natuurlijk van belang om zeker te weten dat je in de menopauze zit. Daarnaast kan het waardevol zijn om te achterhalen hoe jouw persoonlijke hormoonprofiel er dan uit ziet. Van welke hormonen heb je juist te veel, en welke te weinig? Een speciale menopauze test van Yours Health Test kan je dit inzicht bieden. Zo weet je exact wat er gebeurd in je lijf en wat je eventueel kan doen om klachten te verminderen.

Lange-termijn effecten van menopauze

Naast de symptomen die tijdens de menopauze worden ervaren, kunnen vrouwen ook lange-termijn klachten ervaren, zoals een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en bepaalde soorten kanker. Het is belangrijk om regelmatig medische controles te ondergaan en indien nodig veranderingen aan te brengen in je levensstijl om deze effecten te verminderen.

Conclusie…

De menopauze is een natuurlijke overgang die elke vrouw doorloopt en kan gepaard gaan met verschillende symptomen. Er zijn verschillende behandelopties beschikbaar, waaronder hormonale en niet-hormonale behandelingen, om de symptomen te verminderen. Door een menopauze test te doen kun je meer inzicht vergaren in je persoonlijke situatie. Zo doe je er alles aan om eventuele klachten te verminderen en de menopauze fluitend te doorlopen!

Total
0
Shares
Sieraden merken dames

Sieraden merken dames: onze tips

Sieraden zijn een essentieel onderdeel van de garderobe van elke vrouw. Ze kunnen een outfit compleet maken en…

You May Also Like